Sănătate

Donație din partea Guvernului Ungariei pentru Spitalul din Aiud

Guvernul ungar a donat Spitalului Municipal Aiud 10.000 de comprimate de Favipiravir, 50 de măști pentru ventilație noninvazivă CPAP și două ventilatoare mecanice de transport, se menționează într-un anunț postat vineri pe pagina de Facebook a unității medicale din Aiud.

„Prietenul la nevoie se cunoaște. Mulțumim Guvernului Maghiar pentru sprijinul concret acordat bolnavilor Covid din Spitalul Municipal Aiud: 10.000 de comprimate de Favipiravir, 50 (cincizeci) de măști pentru ventilație non invazivă CPAP și 2 ventilatoare mecanice de transport (esențiale pentru investigarea imagistică a bolnavilor gravi din ATI și Interne Covid) au fost donate astăzi Unității noastre. Toate aceste materiale și medicamente sunt esențiale pentru a face față presiunii extraordinare la care este supus în această perioadă personalul medical, asistențial și, în general, întreg sistemul medical”, se arată în postare.

Reprezentanții spitalului au mulțumit viceprimarului din Aiud, Lorincz Helga, și Consulatului Maghiar Cluj, care au făcut „posibile aceste donații”.

Unitatea medicală din Aiud este spital suport pentru bolnavii CoViD din Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.