Sănătate

Vaccinări anti-CoViD-19 pe muzică de club

Peste 130 de persoane, majoritatea tineri, s-au vaccinat anti-CoViD-19 în cadrul unei acțiuni nocturne inedite, denumite generic „Clubul vaccinaților”, organizată la acest sfârșit de săptămână în Alba Iulia și unde atmosfera a fost asigurată, pe muzică house, de un MC local.

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea, a declarat, duminică, pentru Agerpres, că la maratonul vaccinării organizat la centrul amenajat la Sala de Sport a Liceului „Alexandru Domșa” din Alba Iulia, vineri și sâmbătă, în intervalul orar 20.00 – 3.00 s-au prezentat 134 de persoane, marea majoritate tineri.

Potrivit lui Alexandru Sinea, în prima seară s-au vaccinat 70 de persoane, iar sâmbătă 64 de persoane. Alte 263 de persoane s-au vaccinat vineri și sâmbătă în timpul zilei la centrul menționat.

Monotonia timpului de așteptare de după vaccinare a fost alungată de organizatori prin crearea unei atmosfere de distracție. Astfel, MC Kotto a întreținut atmosfera cu muzică de club și jocuri de lumini.

Și în municipiul Sebeș a fost organizat, vineri și sâmbătă, un maraton de vaccinare de către Primărie, în colaborare cu DSP Alba și cu Direcția Generală de Asistență Sebeș. Aici s-au vaccinat în cele două zile 148 de persoane, a precizat Alexandru Sinea.

În total, în Alba s-au vaccinat sâmbătă 1.559 de persoane, din care cu doza 1 – 766, cu doza 2 – 172, cu doza 3 – 272 și cu Johnson & Johnson – 349.

Ritmul de vaccinare a scăzut la jumătate față de marți, când s-a înregistrat un record în Alba. Atunci au fost administrate 3.417 de doze, din care 1.837 au fost cu Doza I.

Rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în Alba era duminică de 10,54 la mia de locuitori, cu 3.946 de cazuri depistate în ultimele 14 zile, potrivit DSP Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.