Economie

Pfizer și-a mai îmbunătățit odată estimările privind vânzările de vaccinuri anti-CoViD

Grupul farmaceutic american Pfizer Inc și-a îmbunătățit, marți, pentru a treia oară în acest an, estimările privind vânzările de vaccinuri CoViD-19 în 2021, până la 36 miliarde de dolari, cu 7,5% peste previziunile anterioare, în condițiile în care semnează acorduri cu țările din întreaga lume pentru doze buster și pentru utilizarea vaccinului la imunizarea copiilor, informează Reuters.

În luna iulie a acestui an, Pfizer estima că va strânge 33,5 miliarde de dolari în 2021 din vânzarea de vaccinuri anti-CoViD, cu 28,8% mai mult față de previziunile anterioare, care au fost făcute în luna mai.

Pe măsură ce a crescut cererea pentru vaccinul lor care utilizează tehnologia ARN mesager, Pfizer și laboratorul german BioNTech și-au majorat obiectivele de producție, revizuindu-și în paralel și veniturile potențiale.

Grația campaniei de vaccinare împotriva pandemiei CoViD-19, vaccinul Pfizer a devenit unul dintre cele mai bine vândute produse din istoria de 172 de ani a companiei. Grupul Pfizer, renumit pentru medicamente precum Xanax și Viagra, împarte în mod egal cheltuieile și profiturile generate de vânzarea de vaccinuri anti-CoViD cu partenerul german BioNTech.

Conform celor mai recente estimări ale Pfizer, compania se așteaptă să livreze 2,3 miliarde doze de vaccin anti-Covid în acest an, din cele aproximativ trei miliarde de doze pe care se așteaptă să le producă n acest an.

Vaccinul Pfizer-BioNTech este unul dintre cele mai eficiente din întreaga lume împotriva noului coronavirus, având o eficacitate de 95%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.