Administrație

Primăria Alba Iulia a scos la licitație amenajarea a 65 de platforme de depozitare a gunoiului

Primăria Alba Iulia a scos la licitație amenajarea a 65 de platforme de depozitare a gunoiului, a anunțat marți primarul municipiului, Gabriel Pleșa.

„Proiectul, estimat la o valoare de 2,2 milioane de lei, va pune, în sfârșit, capăt haosului care există în foarte multe zone de blocuri”, spune edilul municipiului Alba Iulia într-o postare pe contul său de socializare.

Vor fi construite, începând din luna decembrie, noi platforme de depozitare deșeurilor, în toate zonele colective de locuit, iar depozitarea în interiorul acestora se va face controlat. Mai exact, în punctul de colectare aparținând unei anumite asociații de proprietari, vor putea depozita doar locuitorii arondați, fiecare familie urmând să primească, de la asociație, cartelă de acces. Fiecare astfel de modul va fi dotat cu un sistem de control acces cu cartelă, mai spun Pleșa.

Fiecare platformă va fi formată din câte patru module, cu patru tomberoane în interior, câte unul pentru fiecare fracție, pentru că și la Alba Iulia se va începe, în sfârșit, colectarea selectivă a deșeurilor de la populație. Iar noul operator va fi obligat să preia gunoiul menajer pe fracții, așa cum este normal și civilizat.

„Sunt convins că, începând cu luna decembrie, odată cu schimbarea operatorului de salubritate în Alba Iulia, toată această situație delicată, cu care ne-am confruntat în acest an de tranziție, va lua sfârșit. Nu va mai exista niciun motiv, pretext sau scuză pentru ca Alba Iulia să se afunde în gunoaie după ce noul operator va fi același cu cel de la Galda de Jos, care a preluat în gestiune întregul sistem pus la punct de către Consiliul Județean Alba. Noi ne vom face și de această dată, cât se poate de onest, partea noastră de responsabilitate și sperăm ca toți cei implicați să procedeze la fel”, a transmis primarul municipiului Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.