Sănătate

Revolta unei asistente: „I-am rugat să se vaccineze și nu au făcut-o și acum sunt la noi bolnavi”

O asistentă medicală care îngrijește de doi ani pacienți cu CoViD-19, dar s-a implicat constant și în campanii de vaccinare, Mihaela Oprean de la Spitalul General Căi Ferate (C.F.) din Sibiu, a declarat, pentru Agerpres, că o revoltă faptul că i-a rugat pe mulți sibieni să se vaccineze, iar ei nu au ascultat, după care s-au infectat și au fost pacienți în acest spital, ajungând să fie îngrijiți de medicii și asistentele de aici.

„Ce mă revoltă? Mă revoltă că am mers în campanii de vaccinare și i-am rugat să se vaccineze și nu s-au vaccinat și acum sunt la noi bolnavi. Vă rog, vaccinați-vă!”, a spus Mihaela Oprean.

După doi ani de îngrijit doar pacienți cu CoViD-19, Mihaela Oprean este optimistă și speră ca totuși populația să se imunizeze, pentru a evita formele grave ale bolii și decesul.

Duminică, după ce a ieșit din tura de la Spitalul General C.F. Sibiu, singurul din județul Sibiu care internează de la începutul pandemiei doar bolnavi cu CoViD-19, Mihaela Oprean a vaccinat cetățeni veniți la maratonul care a avut loc la sediul Filarmonicii.

Și colega Mihaelei Oprean prezentă duminică la Maratonul vaccinării de la Sibiu, Gabriela Stoian, asistentă de Radiologie, a declarat că este surprinsă că încă mai există oameni care nu cred că virusul există și că boala CoViD-19 poate să fie mortală.

„Orice caz te marchează. Decesul este chiar ultima fază, dar până la deces, te poate marca orice! (…) Ce mă revoltă? Faptul că ei nu cred că există virusul. Sunt mulți care nu cred. Eu i-aș băga în zona roșie, unde sunt pacienții cu CoViD-19 și poate atunci ar crede sau să vadă cum arată plămânii unor pacienți infectați și poate atunci ar crede că există virusul. Am avut cazuri când mai aveau 5% din plămâni. Eu cred că oricine ar înțelege. Ce le-aș spune tuturor? Vaccinați-vă!”, a arătat Gabriela Stoian, asistent medical Radiologie la Spitalul General C.F. Sibiu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.