Sănătate

În județul Alba nu s-a înregistrat niciun caz de gripă sezonieră până în prezent

Niciun caz de gripă sezonieră nu a fost înregistrat până în prezent în Alba, județ în care s-au primit de la Ministerul Sănătății 16.695 de doze de vaccin antigripal, din care 6.260 reprezintă doze de vaccin destinat administrării copiilor, a informat miercuri Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba.

„DSP Alba a primit în acest sezon 16.695 de doze de vaccin antigripal, din care 6.260 reprezintă doze de vaccin antigripal Vaxigrip destinat administrării copiilor. Ultima tranșă de vaccin antigripal – 6.261 de doze – a sosit azi, 3 noiembrie, și va fi distribuită medicilor de familie. În stocul DSP Alba se află în prezent 7.580 de doze de vaccin antigripal”, se menționează într-un comunicat transmis Agerpres.

Potrivit sursei citate, în total, județul Alba a solicitat Ministerului Sănătății, pentru sezonul 2021 – 2022, 50.317 doze de vaccin antigripal.

„Noi tranșe sunt așteptate să sosească până inclusiv în februarie 2022. Până în prezent, în județul Alba au fost raportate 0 (zero) cazuri de gripă sezonieră”, precizează DSP Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.