Social

Un organizator de pelerinaje a luat banii unor nemțeni, dar nu a mai organizat nimic

Un bărbat din Albă Iulia, reprezentant al unei asociații din municipiu, este cercetat de polițiști sub acuzația de înșelăciune, fiind acuzat că ar fi luat bani pentru organizarea unui pelerinaj, însă fără să facă nimic pentru al organiza.

Marți, polițiști din Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat două percheziții pentru a proba această acuzație.

Din cercetări a rezultat că, începând cu luna ianuarie 2020, un bărbat de 58 de ani, din Alba Iulia, în calitate de reprezentant ai unei asociații din Alba Iulia, ar fi indus în eroare un reprezentant al unei parohii din județul Neamț, care i-ar fi plătit suma de 28.000 de euro, pentru efectuarea unui pelerinaj, pentru peste 100 de persoane, care nu a mai avut loc și a refuzat restituirea banilor.

Cu ocazia perchezițiilor au fost identificate și ridicate documente de evidență contabilă, în vederea continuării verificărilor. Cercetările continuă sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru stabilirea întregii activități infracționale și luarea măsurilor legale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.