Educație

Două grădinițe cu rată de vaccinare zero. În 46% dintre unități, acoperirea vaccinală este sub 60%

Datele Inspectoratul Școlar Județean Alba legate de vaccinarea anticoronavirus nu sunt foarte încurajatoare

Peste 46% dintre unitățile de învățământ din Alba, publice și private, nu vor începe luni cursurile cu prezență fizică, în condițiile în care rata de vaccinare a personalului din acestea este mai mică de 60%, înregistrându-se chiar o rată de 0% în două grădinițe din municipiile Alba Iulia și Sebeș.

Potrivit unui tabel cu rata de vaccinare a personalului în unitățile de învățământ cu personalitate juridică din județul Alba transmis Agerpres, vineri, de către Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Alba, procentajul de 60% este acoperit în 78 din cele 145 de unități. În 67 de unități este o rată de vaccinare mai mică de 60%, cursurile urmând să se desfășoare online.

La grădinițele „Emanuel” din Alba Iulia și „Sfântul Nicolae” din Sebeș, nu este niciun membru al personalului vaccinat împotriva CoViD-19. O rată foarte scăzută de vaccinare este și la Școala Gimnazială Scărișoara – 18%, la Grădinița cu Program Prelungit Piticot din orașul Câmpeni – 18,51%, precum și în alte școli din Munții Apuseni.

Cele mai ridicate rate de vaccinare sunt la Grădinița „Heidi” Sebeș – 92,3%, Școala Postliceală Sanitară Alba Iulia – 92%, Colegiul Național „Bethlen Gabor” Aiud – 88%, Liceul Tehnologic Greco-Catolic „Sfântul Vasile cel Mare” Blaj – 87,87%, Liceul Tehnologic Ocna Mureș – 85%, Liceul Teologic Romano-Catolic „Grof Majlath Guzstav Karolyi” Alba Iulia – 83,33% și Liceul Tehnologic Jidvei – 83%.

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia are o rată de vaccinare de 66,08%.

„Începând cu data de 8 noiembrie 2021, reluarea cursurilor se face în regim online pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent mai mic de 60% din personal este vaccinat”, se arată în ordinul comun al miniștrilor interimari ai Educației și Sănătății.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.