Educație

Școala va începe pe 8 noiembrie pentru toți elevii și preșcolarii. Noile prevederi se publică în Monitorul Oficial

Școala va începe pe 8 noiembrie pentru toți elevii și preșcolarii atât din învățământul de stat, cât și privat, a declarat, într-o conferință de presă, ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, care a precizat că se vor desfășura cursuri cu prezență fizică în unitățile în care rata de vaccinare anti-CoViD a cadrelor didactice este de peste 60%, iar noile prevederi vor fi publicate vineri, „cât mai curând posibil”, în Monitorul Oficial.

„Școala va începe pentru toți elevii și pentru toți copiii din grădinițe în data de 8 noiembrie. Mă refer aici și la sistemul de învățământ de stat și la sistemul de învățământ privat. Este în curs de derulare ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență prin care se propune modificarea ordinului ministrului Educației și ministrului Sănătății în acest sens. În foarte scurt timp, va fi validată hotărârea CNSU. Ordinul va fi semnat de către cei doi miniștri și va fi trimis către Monitorul Oficial în vederea publicării astăzi, cât mai curând posibil, în așa fel încât pe parcursul acestei zile să poată exista ședințe ale Consiliilor de administrație în fiecare școală și în fiecare grădiniță prin care să se ia decizia de funcționare a școlilor începând de luni, 8 noiembrie, și să fie anunțată. Criteriul se referă la rata de vaccinare la nivelul fiecărei școli și grădinițe”, a afirmat ministrul.

Potrivit acestuia, în situația în care vor exista probleme legate de resursa umană sau de infrastructură, indiferent dacă rata de vaccinare în rândul dascălilor este de peste 60%, va exista în continuare posibilitatea ca școlile respective să solicite desfășurarea cursurilor online.

„În situația în care, dincolo de rata de vaccinare, există probleme la nivel de resursa umană – număr semnificativ de profesori carantinați sau infectați sau există probleme de infrastructură – va exista în continuare posibilitatea ca la nivelul școlii să se formuleze o cerere conform articolului 3.2 din Ordinul de ministru 5338 care va fi modificat astăzi pentru ca școala să rămână în online, chiar dacă are o rată de vaccinare de peste 60%. Rată de vaccinare de peste 60% conform raportărilor de la finalul săptămânii trecute exista în 54% din școlile și grădinițele României – învățământ de stat și învățământ privat”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.