Administrație

78% dintre deținuți și 62% dintre polițiștii de penitenciare sunt vaccinați împotriva CoViD-19

Penitenciarul din Aiud (foto: Administrația Națională a Penitenciarelor)

78% dintre deținuți şi 62% dintre polițiștii de penitenciare sunt vaccinați împotriva CoViD-19, potrivit unui comunicat al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) transmis Agerpres.

„În contextul epidemiologic actual, dată fiind creșterea, la nivel național, a numărului de cazuri CoViD-19 raportate în valul 4 al pandemiei, Administrația Națională a Penitenciarelor a intensificat – în considerarea atributului managerial al coordonării/îndrumării unităților subordonate – seria activităților preventive, axate pe reiterarea necesității protejării stării de sănătate a personalului și a persoanelor custodiate, cu accent pe importanța vaccinării împotriva CoViD-19. Deși decizia cu privire la vaccinarea împotriva CoViD-19 aparține, în ultimă instanță, fiecărei persoane în parte, nu trebuie ignorat faptul că o astfel de rezoluție personală prezintă impact colectiv. (…) Vaccinarea contribuie atât la reducerea riscului de îmbolnăvire, cât și la diminuarea riscului de a dezvolta o formă severă de boală”, a precizat ANP referitor la rata de vaccinare atinsă.

La nivelul tuturor unităților din sistemul poliției penitenciare, au fost accelerate demersurile de informare cu privire la beneficiile vaccinării împotriva CoViD-19, complementar campaniilor de informare întreprinse anterior (distribuire de materiale informaționale, emisiuni radio-tv prin studiourile interne ale locurilor de deținere etc.). Seriile de informări/discuții/dezbateri derulate au inclus nu doar diseminarea informațiilor corecte referitoare la vaccinarea împotriva CoViD-19, ci, mai ales, testimoniale ale persoanelor vaccinate din mediul de detenție, care au relatat experiența proprie post-inoculare şi au subliniat beneficiile vaccinării, a adăugat ANP.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.