Social

A murit interpretul de muzică populară Petrică Mâțu Stoian, aflat în recuperare după CoViD

Interpretul de muzică populară Petrică Mâțu Stoian, care se afla în recuperare post-CoViD, a murit, sâmbătă, la vârsta de 61 de ani, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Reșița.

Potrivit reprezentanților unității medicale, starea pacientului era deja una gravă când a fost internat.

„Starea lui nu a fost deloc bună (…). Se știe că există long-CoViD-ul care lasă niște sechele, începând de la afectarea creierului (…). Dacă boala este mai gravă, plămânul suferă și este predispus să se supra-infecteze. Cred că acest lucru s-a întâmplat și la el. Din păcate, a dus o bună parte pe picioare, ca apoi să se deprecieze rapid. Din păcate, în șocurile septice deprecierea se produce foarte rapid dacă nu se intervine medicamentos”, a declarat, într-o intervenție telefonică la România TV, doctorul Cosmin Librimir, directorul medical al SJU Reșița.

Medicul a precizat că pacientul avea și alte afecțiuni medicale, pentru care se afla sub tratament cu anticoagulante.

„Era sub tratament cu anticoagulant din cauza unei afecțiuni la cord, care predispunea (…) la producerea de cheaguri. Lua și înainte de CoViD acest anticoagulant”, a explicat doctorul Cosmin Librimir.

Conform aceleiași surse, pacientul a fost adus la SJU Reșița de la o clinică din Caraș-Severin unde făcea terapie hiperbară post-CoViD.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.