Educație

Sorin Cîmpeanu anunță controale în unitățile de învățământ cu rată mică de vaccinare anti-CoViD

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu (fotografie de arhivă)

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță verificări ale Corpului de control ce vor viza inclusiv unitățile de învățământ care au o rată mică de vaccinare anti-CoViD, arătând că ea are legătură cu poziția directorilor referitoare la acest subiect.

„Corpul de control va merge mâine și va vedea la fața locului cazuri concrete (…) Am triplat numărul de echipe. (Vor verifica – nota red.) în primul rând respectarea regulilor sanitare, după care raportarea ratei de vaccinare și (…) care sunt cauzele pentru o rată de vaccinare de 12%, rușinoasă. (…) Avem licee sanitare cu rată de vaccinare de 30 și ceva la sută. (…) Am colegi foarte pricepuți în domeniul juridic, vor propune exact acele măsuri care e încadrează în limitele legii”, a declarat Cîmpeanu duminică, la Digi 24.

Ministrul a afirmat că există o legătură între rata de vaccinare din școli și atitudinea directorilor față de acest subiect.

„Acolo unde directorul este anti-vaccinist, vom găsi o rată foarte scăzută de vaccinare. Acesta este adevărul. Nu e normal să fii cadru didactic, să fii un exemplu pentru elevi și să nu înțelegi importanța și necesitatea vaccinării, să nu înțelegi progresul științei”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.