Economie

Județul Alba importă carne din Africa. Unde merg exporturile de carne

Mii de tone de carne, în special de pasăre, de lapte și miere au fost exportate de la unitățile din Alba pe piața internațională în primele nouă luni din 2021, în general în spațiul european, fiind, totodată, importate produse de origine animală inclusiv din țări africane.

„Peste 10.000 de tone de carne, produse din carne, lapte, produse din lapte și miere au fost exportate de la unitățile din industria alimentară din județul Alba, în special pe piața europeană de produse alimentare, dar și în țări terțe. Produsele exportate provin de la unități autorizate din județ și au fost expertizate și certificate de către medicii veterinari”, potrivit unui comunicat transmis, marți, Agerpres, de către Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba.

Potrivit sursei citate, în primele nouă luni au fost exportate 8.549,8 tone de carne, în special carne de pasăre, în Spania, Polonia, Franța, Ungaria și Germania, 781,5 tone de produse din carne în Austria, Polonia și Spania, 2.959,98 tone de lapte și produse din lapte în Franța, Ungaria, Olanda, Slovenia, Croația și Polonia, dar și 570,104 tone de miere în China, Republica Moldova, Polonia, Franța, Cehia, Germania și Spania.

În ceea ce privește situația produselor de origine animală provenite din schimburi intracomunitare/țări terțe, intrate în unități de industrie alimentară din județul Alba în primele trei trimestre din acest an, au fost aduse 8.008,024 de tone de carne din Congo, Ghana, Marea Britanie, Macedonia, Italia, Bulgaria, Franța, Estonia, Lituania, Letonia, Austria, Malta și Slovenia, precum și 1.501,7 tone de produse din carne din Polonia, Spania, Austria, Belgia, Germania, Italia, Marea Britanie și Norvegia.

S-au importat și 132,275 de tone de lapte și produse din lapte din Cipru, Germania, Spania, Ungaria și Belgia. Mierea, în cantitate totală de 132,274 de tone, a fost importată din Israel, Japonia și Austria.

„Inspectorii sanitar-veterinari din cadrul DSVSA Alba își manifestă sprijinul în ceea ce privește efectuarea în condiții de siguranță alimentară a comerțului intracomunitar”, mai precizează Biroul de presă al DSVSA Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.