Administrație

Adjudecat! Consiliul Județean Alba a vândut un imobil cu 350.000 de euro

Reprezentanții Consiliului Județean Alba consideră vânzarea drept un succes financiar

Un imobil aflat în domeniul privat al județului Alba, situat în centrul municipiului Alba Iulia, a fost vândut de către Consiliul Județean (CJ) cu 1.768.100 de lei, adică aproximativ 350.000 de euro, suma oferită de unul din cei doi ofertanți fiind cu 5.000 de lei mai mare decât prețul de pornire a licitației.

Preluat în urmă cu două decenii din administrarea Regiei Autonome „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat”, imobilul în cauză, construit după 1989, nu a fost folosit niciodată de către CJ Alba, nefiind finalizat în interior. Clădirea are mai multe etaje, iar parterul și etajul I, unde până în urmă cu câțiva ani a funcționat o bancă, se află în proprietate privată. CJ Alba avea în proprietate cea mai mare parte din clădire, mai mult de 2.000 de metri pătrați, însă spațiile respective nu sunt finalizate și, ca atare, nu au putut fi folosite.

În urmă cu câteva luni, consilierii județeni s-au arătat de acord cu scoaterea din nou la licitație a imobilului, fiind întocmit, ca atare, un Raport de evaluare de către un evaluator expert, care a stabilit că prețul de piață este de 1.710.830 de lei, iar valoarea de inventar de 1.763.100 de lei.

Potrivit reprezentanților CJ Alba, până la termenul limită, 5 noiembrie, au fost depuse două oferte la licitația publică cu ofertă în plic închis pentru vânzarea imobilului „Clădire – parțial – fostă sediu de bancă”, în suprafață desfășurată de 2.009,50 metri pătrați și teren aferent în cotă de 592/1.251 metri pătrați, și anexe, cuprinzând obiectivele „Rezervor apă și Post trafo”, în suprafață desfășurată totală de 92,31 metri pătrați și teren aferent în suprafață totală de 109 metri pătrați. Garanția de participare la licitație a fost de 52.893 de lei.

Ambele oferte au fost declarate valabile, iar criteriul de atribuire a fost „cel mai mare preț ofertat”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CJ Alba, Violeta Nica, a fost declarată câștigătoare oferta depusă de către societatea „Art Instal” SRL Alba Iulia. Prețul de pornire a licitației a fost de 1.763.100 de lei, iar oferta câștigătoare a fost de 1.768.100 de lei.

Imobilul a intrat în domeniul public al Județului Alba și în administrarea CJ Alba în urmă cu două decenii, fiind preluat din domeniul public al statului și din administrarea Regiei Autonome „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat”. În 2003, imobilul a trecut în domeniul privat al Județului Alba.

Au mai fost organizate licitații de-a lungul timpului, ultima în 2011, dar fără rezultatul scontat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.