Mozaic

Pandemie și inovație. „Crosul Europei” se va desfășura atât în format virtual cât și clasic

„Crosul Europei”, organizat până în 2019 în 9 mai, de Ziua Europei, va fi organizat în acest an altfel, din cauza pandemiei, de către Europe Direct Regiunea Centru și Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru, urmând să aibă loc în următoarea perioadă în format clasic, dar și virtual.

„De mai bine de un an și jumătate, ‘Crosul Europei’ a fost oprit de boala care a bulversat întreaga societate, dar spiritul nostru trebuie să învingă și natura este cel mai bun loc unde ne putem reîncărca, moral și fizic. De aceea, Crosul Europei va fi altfel în 2021, fiind desfășurat atât clasic, prin participarea elevilor din șase unități școlare din cele șase județe ale Regiunii Centru, cât și virtual, prin înscrierea online a cetățenilor care doresc să alerge sau să facă o simplă plimbare în natură”, se menționează în comunicatul dat publicității de către ADR Centru.

Potrivit sursei citate, toți cei care finalizează înscrierea vor obține un kit de înscriere, iar cele mai bune rezultate vor fi recompensate cu obiecte promoționale.

„În urmă cu un an, am fost obligați să amânăm ‘Crosul Europei’, așa cum s-au amânat sau anulat toate competițiile și evenimentele de mare anvergură, deoarece lupta cu pandemia era inegală. În acest an, avem deja cu toții o armă, care se numește vaccin și am transmis tuturor cetățenilor din Regiunea Centru că noi nu vom opri ‘Crosul Europei’. Acest eveniment a avut un mare succes în 2019, iar acum în 2021, trebuie să arătăm solidaritate, dar și voința de a depăși condițiile critice. De aceea, în această perioadă plină de restricții, vom organiza un eveniment altfel, desfășurat parțial în format fizic, acolo unde se poate, dar primim și înregistrări video ale celor care au făcut mișcare”, a declarat, potrivit comunicatului, directorul general al ADR Centru, Simion Crețu.

„Crosul Europei” va fi completat cu o suită de discuții cu cetățenii pe teme de mediu, care se vor desfășura online la nivelul fiecărui județ.

Numărul de participanți la cros este estimat la aproximativ 400 de persoane, inclusiv elevii de la școli și licee din întreaga Regiune Centru. Înscrierile se deschid luni, 15 noiembrie.

Regulamentul acestui eveniment este disponibil pe pagina web www-europedirect-adrcentru.ro.

Cei înscriși la crosul desfășurat în format clasic vor alerga cel puțin 1.000 de metri. Toți participanții vor primi din partea organizatorului un kit de materiale de înscriere (tricou, sacoșă, blocnotes și pix), iar primii trei finaliști vor primi medalii și câte un card/voucher valoric de 100 lei. Numărul maximum de locuri disponibile este de 300 (50 / județ).

La crosul virtual pot participa cetățeni din Regiunea Centru, care se înscriu online la această activitate și care utilizează o aplicație de fitness care le înregistrează activitatea sportivă, exclusiv în afara locuinței. Sunt disponibile 100 de locuri la nivel regional. Înscrierea și startul pot fi făcute oricând în intervalul 15 noiembrie (ora 9,00) – 15 decembrie (ora 23,59). Distanța minimă parcursă trebuie să fie de 2 kilometri.

Evenimentul are drept scop încurajarea practicării unui stil de viață sănătos, a implicării comunitare în protejarea unui mediu mai curat, activități ce susțin prioritatea europeană “Pactul Verde European” și importanța protecției mediului înconjurător. Sloganul de anul acesta al Crosului este „Sănătate, libertate, cu o tură în natură!”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.