Sănătate

65 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție în pandemie, într-o singură zi

Fotografie de arhivă

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de CoViD-19, informează instituția.
 
În ultimele 48 de ore, au fost verificate 1.392 de persoane aflate în carantină, 1.869 aflate în izolare și au fost organizate 22 acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 698 de persoane. Alte 141 de persoane au fost verificate în cadrul altor activități în contextul pandemiei.
 
Au fost controlate 29 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate și 112 terase, restaurante, fastfood-uri, iar reprezentanții acestora au fost informați în legătură cu regulile pe care trebuie să le respecte.

Au fost verificate 142 de mijloace de transport persoane, din care 35 mijloace de transport în comun.
 
Echipele de control au depistat și sancționat 72 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și 6 care nu a respectat restricțiile de deplasare.

De exemplu, cu ocazia unei acțiuni cu efective suplimentare care a avut loc pe raza municipiului Blaj și a localităților arondate, au fost legitimate 118 persoane, au fost verificate 48 de autovehicule, precum și 12 de restaurante, cafenele, hoteluri terase și magazine neesențiale.

Au fost aplicate 65 de sancțiuni contravenționale, din care 30 la Legea 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

În paralel, au continuat activitățile informativ – preventive, fiind vizate zonele aglomerate din județ, cum ar fi piețele, autogările, mijloacele de transport în comun și stațiile de autobuz.

Polițiștii vor continua atât acțiunile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici, cât și pentru prevenirea nerespectării legislației în domeniu, se arată în comunicatul de presă dat publicității duminică.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.