Social

Actualizare | Accident cu 20 de mașini implicate, la Sânpaul, pe E60

Direcția de Drumuri și Poduri (DRPD) Brașov a anunțat că în zona pasajului din comuna Sânpaul, județul Mureș, unde 20 de mașini au fost implicate într-un carambol, s-a acționat cu sare de două ori după lăsarea ceții, luni dimineață, vizibilitatea în zonă fiind sub 50 de metri.

„Accidentul s-a întâmplat în zona pasajului Sânpaul în condiții de ceață densă, cu vizibilitate de sub 50 de metri. Revizia s-a făcut cu 3 autospeciale, în jurul orei 4,00, apoi la 6,30, când s-a lăsat ceața au ieșit pentru acționare 3 auto cu 12 tone sare. Ca rută ocolitoare, se recomandă A3 Ungheni – Ogra. (…) Am primit între timp raportarea detaliată a intervențiilor de azi dimineață de pe DN 15. Menționez că toate utilajele sunt monitorizate prin GPS și la consumul de sare”, a precizat reprezentantul DRPD Brașov, Robert Elekes.

Inspectoratul de Poliție Județean Mureș a anunțat, luni, că polițiștii sunt la fața locului și investighează cauzele producerii evenimentului.

„În această dimineață, în jurul orei 6,30, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier, pe DN 15 E60, în localitatea Sânpaul, cu implicarea mai multor autoturisme. Deplasați la fața locului, din primele cercetări efectuate, la km. 54+750 m, polițiștii au stabilit faptul că pe un pasaj de cale ferată din localitatea Sânpaul, în condiții de carosabil alunecos, s-a produs o coliziune, între 20 de autovehicule, care circulau în direcția Târgu Mureș. În urma accidentului a rezultat rănirea, posibil ușoară, a unei femei, pasageră într-unul dintre autoturisme. Polițiștii se află la fața locului, pentru efectuarea cercetării locului faptei, se procedează la identificarea și testarea alcoolscopică a tuturor conducătorilor auto implicați, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor și cauzelor producerii evenimentului rutier, urmând a fi luate măsurile legale în consecință”, au precizat reprezentanții IPJ Mureș, într-un comunicat de presă.

Traficul rutier este încă blocat, fiind deviat pe sub pasajul de cale ferată, conducătorii auto fiind direcționați spre autostradă.

Știrea inițială

Un accident în care au fost implicate 20 de mașini a avut loc, luni dimineață, pe DN15 E60, în localitatea Sânpaul, până în prezent nefiind anunțate victime în stare gravă, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș.

„Este vorba de o tamponare ușoară, 20 de autovehicule implicate, o victimă de cod verde cu atac de panică a fost preluată de SMURD. Circulația este blocată”, precizează ISU Mureș.

Potrivit sursei citate, pompierii de la Detașamentul Târgu Mureș asigură măsurile PSI.

Totodată, reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov susțin că în zonă s-a acționat luni dimineață, între orele 5,00 și 6,00, cu sare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.