Economie

Laptopuri donate de subsidiarele Daimler din Sebeș unor școli de la sate

Campani a fost inițiată de Star Transmission și Star Assembly Sebeș

Peste 300 de elevi din județul Alba au primit laptopuri noi, printr-un parteneriat încheiat de către Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Alba cu două companii din municipiul Sebeș, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al ISJ Alba, Gabriela Anamaria Gâlea.

„Campania, inițiată de Star Transmission și Star Assembly Sebeș, s-a derulat după o analiză obiectivă a situației din școlile din județ, centralizată la nivelul ISJ Alba, și s-a concretizat, în această săptămână, prin dotarea a 23 de unități de învățământ, cu 350 de laptopuri, videoproiector și imprimantă. Dispozitivele vor fi utilizate în cadrul procesului de predare-învățare. În contextul actual, în care învățământul în sistem on-line este o alternativă reglementată la nivel național, apreciem inițiativă celor două companii de a contribui la asigurarea condițiilor optime pentru derularea procesului educațional”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Alba.

Potrivit acesteia, parteneriatul, încheiat între cele două companii, Inspectoratul Școlar Județean Alba și 23 de unități de învățământ gimnazial și liceal din județ, are ca scop asigurarea egalității de șanse și accesul la o educație de calitate pentru elevii din învățământul preuniversitar.

Școlile care au beneficiat de această donație sunt în mare parte din mediul rural (Livezile, Sâncel, Săliștea, Șibot, Vințu de Jos, Săsciori, Drașov, Bistra, Doștat, Valea Lungă, Fărău, Vidra, Meteș, Lopadea Nouă, Câlnic, Albac și Ighiu), dar și din mediul urban (Câmpeni, Sebeș, Abrud și Alba Iulia).

„Partenerii implicați în această campanie își propun să monitorizeze în continuare situația din unitățile de învățământ din județul Alba și să continue sprijinirea elevilor și a cadrelor didactice prin acțiuni viitoare”, a conchis Gabriela Anamaria Gâlea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.