Economie

Numărul tranzacțiilor online cu cardul de Black Friday a crescut cu circa 10%. Care a fost suma medie cheltuită?

Numărul tranzacțiilor cu cardul a crescut în 12 noiembrie, de Black Friday, cu aproape 10% comparativ cu ediția precedentă, suma medie cheltuită online cu cardul fiind de aproximativ 370 lei, în creștere tot cu circa 10% față de 2020, conform datelor celui mai utilizat procesator de plăți din România.

Datele companiei arată că anul acesta, de Black Friday, au fost procesate, în medie, 67 de tranzacții pe minut, iar vârful de tranzacții procesate s-a înregistrat în intervalul orar 14:00-15:00. Cea mai mare tranzacție procesată de Netopia Payments în ziua când majoritatea comercianților parteneri au desfăşurat campania promoțională s-a ridicat la peste 77.000 lei, potrivit unui comunicat remis, joi, Agerpres.

În ceea ce privește categoriile de produse preferate de români cu ocazia Black Friday 2021, în topul achizițiilor online s-au aflat: mobilierul, produsele electro-IT, articolele de fashion, dar și produsele pentru casă și grădină.

Conform reprezentanților Netopia Payments, două treimi din totalul comenzilor procesate de Black Friday 2021 au fost realizate de pe dispozitive mobile, cei mai mulți dintre utilizatori preferând această variantă în detrimentul desktop-ului.

„Deși ziua de 12 noiembrie a reprezentat un vârf de comenzi, în continuare volumele de tranzacții procesate de Netopia Payments în această săptămână sunt cu peste 30% mai mari decât într-o zi obișnuită, ceea ce subliniază faptul că mare parte dintre comercianții parteneri nu se rezumă la o singură zi pentru campania de Black Friday, ci la o perioadă promoțională mai extinsă”, se menționează în comunicat.

Netopia Payments este lider pe piața locală a procesărilor de plăți digitale. Compania face parte din grupul de firme Netopia, înființat în anul 2003, ca răspuns la nevoia de inovație şi de integrare a noilor tehnologii în domeniul plăților online și offline. În prezent, circa 30.000 de comercianți folosesc serviciile şi soluțiile Netopia Payments: plăți mobile, tranzacții online cu carduri bancare sau prin SMS.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.