Sănătate

România a depășit pragul de 7 milioane de persoane vaccinate cu schema completă. Harta vaccinării

Foto: HotNews.ro

România nu a reușit să vaccineze anti-CoViD nici 45% din populația eligibilă, cu vârsta de peste 12 ani, în condițiile în care la nivel european rata de vaccinare este de circa 61% cu cel puțin o doză și de 57-58% cu schemă completă, informează HotNews.ro. Pe lângă București, doar trei județe – Cluj, Constanța și Sibiu – au o rată de vaccinare de peste 50%, în timp ce Suceava, „Lombardia României” la începutul pandemiei, se menține la coada clasamentului, cu sub 28%, conform situației transmise HotNews.ro de către autorități.

Acoperire vaccinală în România:

  • 39% populație generală
  • 44,3 % populație eligibila ( 12+)
  • 46,6% populație adulta (18+)

România a depășit miercuri, la aproape 11 luni de la debutul campaniei de vaccinare anti-CoViD, pragul de 7 milioane de persoane vaccinate cu schema completă, însă procentul este la jumătate față de multe țări europene.

Dacă în luna octombrie ritmul de vaccinare anti-CoViD a crescut considerabil, ca urmare a introducerii certificatului verde pentru a merge la magazin, de exemplu, în ultimele două săptămâni ritmul a scăzut din nou. Marți, de exemplu, doar 23.368 de oameni s-au vaccinat cu prima doză, iar miercuri – doar 23.112

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România, Valeriu Gheorghiță, spunea că speră ca până la finalul anului să fie atinsă o rată de vaccinare de măcar 50%.

Cel mai mare procent de vaccinare din populația eligibilă, cu vârsta de peste 12 ani, este în București – 64,43%, în timp ce rata de vaccinare raportat la populația generală este de 56,33%.

Doar trei județe – Cluj, Constanța și Sibiu – au o rată de vaccinare de peste 50%, în timp ce Suceava, „Lombardia României” la începutul pandemiei, se menține la coada clasamentului, cu sub 27,63%, conform situației transmise HotNews.ro de către autorități. Sub 30% rată de vaccinare are și județul Covasna.

În total, 18 județe din România au vaccinat doar între 30 și 40% din populația eligibilă.

Citiți articolul integral pe HotNews.ro!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.