Economie

Percheziții într-un dosar privind infracțiuni economice

Reprezentanții unei societăți comerciale din Argeș, cu punct de lucru în județul Alba, sunt anchetați după ce au achiziționat fructe de pădure de la două firme, fără a achita contravaloarea acestora, cu toate că produsele ar fi fost, ulterior, valorificate, potrivit unui comunicat transmis vineri de către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au efectuat joi trei percheziții, din care una în județul Alba și două în județul Argeș, în cadrul unui dosar penal ce vizează infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală și înșelăciune.

„Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că reprezentanții unei societăți comerciale din județul Argeș, cu punct de lucru în județul Alba, ar fi achiziționat fructe de pădure de la două societăți comerciale din județul Alba, fără a achita contravaloarea acestora, cu toate că fructele ar fi fost, ulterior, valorificate. Totodată, documentele de achiziție a fructelor ar fi fost falsificate, iar facturile de achiziție și veniturile obținute din vânzarea acestora nu ar fi fost înregistrate în evidența contabilă a societății”, se menționează în comunicatul transmis de către IPJ Alba.

Polițiștii au ridicat documente de evidență contabilă și alte înscrisuri, în vederea continuării cercetărilor.

La percheziții, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din IPJ Alba au fost sprijiniți de polițiștii din Argeș.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.