Educație

Ministerul Educației anunță că 16.120 de unități de învățământ vor funcționa de luni cu prezență fizică

Ministerul Educației a anunțat, vineri, că 16.120 de unități de învățământ vor funcționa săptămâna viitoare cu prezență fizică.

„Începând cu data de luni, 22 noiembrie 2021, 16.120 de unități de învățământ (cu personalitate juridică și structuri arondate) din totalul celor 17.912 existente la nivel național, inclusiv unitățile conexe, vor funcționa cu prezență fizică. Numărul total de elevi/preșcolari din aceste unități este de peste 2.600.000”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

Conform sursei citate, alte 1.792 de unități de învățământ vor continua cursurile în sistem online.

Ministerul Educației precizează că lista unităților de învățământ cu personalitate juridică și structuri arondate, incluzând ratele aferente de vaccinare ale personalului și modul de funcționare, poate fi consultată pe site-ul instituției, la adresa https://www.edu.ro/sites/default/files/Situatie%20scoli%2019_11_2021.pdf.

Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății prin care se aprobă, începând de luni, permiterea prezenței fizice la activitățile didactice în unitățile de învățământ preuniversitar din localitățile în care rata de incidență este sub 3/1000, independent de procentul de vaccinare a personalului din unitatea de învățământ, a fost publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit modificărilor incluse în Ordinul ministrului Educației și al ministrului Sănătății, interimar, nr. 5.338/2.015/2021, consiliile de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar emit decizia privind reluarea cursurilor cu prezență fizică prin raportare la rata de incidență, publicată pe site-ul Ministerului Educației, cu informarea inspectoratelor școlare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.