Sănătate

Număr record de participanți la concursul de intrare în Rezidențiat

Nu mai puțin de 12.564 de candidați s-au înscris anul acesta la concursul de intrare în Rezidențiat, organizat duminică, a informat Ministerul Sănătății.

Concursul se va desfășura în condiții speciale, impuse de contextul epidemiologic actual.

Candidații vor concura pe 6.311 locuri și posturi pe cele trei domenii de pregătire: 3.942 locuri și posturi pentru domeniul medicină, 1.190 locuri pentru medicină dentară și 1.087 locuri pentru farmacie, precum și 92 locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie.

„Este un număr record de participanți, mai mare chiar și față de anul trecut și vom lua, împreună cu universitățile de medicină și farmacie, toate măsurile pentru organizarea eficientă în contextul epidemiologic actual. În luna octombrie, am suplimentat cu 439 cifra de școlarizare pentru Rezidențiat. Urez succes tuturor participanților la concurs și îi asigur de tot suportul meu”, afirma ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila într-un comunicat de presă.

Potrivit comunicatului, pentru domeniul medicină, Ministerul Sănătății are posibilitatea să suplimenteze numărul locurilor în situația în care numărul candidaților promovați este mai mare decât cifra de școlarizare inițial anunțată.

La fel ca în anii trecuți, concursul se va desfășura în șase centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, după aceeași metodologie, pe o durată de 4 ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.