Politică

Cristian Diaconescu neagă că ar mai avea un dialog cu PNL. „Într-un tango e nevoie de doi”

Președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), Cristian Diaconescu, a declarat marți, într-o conferință de presă la Alba Iulia, că, în contextul actual, „nu mai este de actualitate” discuția cu Partidul Național Liberal privind un proiect politic comun, acesta adăugând că „într-un tango e nevoie de doi”.

„Din punctul de vedere al dialogului cu Partidul Național Liberal, nu ne aflăm în niciun stadiu evolutiv. Am luat și noi, cum au luat și domniile lor, o decizie pentru, în primul rând, a confirma împreună cu colegii noștri, pentru că acestea nu sunt teme pe care să le iei pe persoană fizică, pentru a confirma împreună cu colegii noștri intenția de a avea un dialog și, pe de altă parte, de a stabili un anume tip de mandat. PNL nu a mai dat niciun semn din această perspectivă și considerăm că, în contextul actual, nu mai este de actualitate această discuție”, a spus Cristian Diaconescu.

El a adăugat că nu a existat şi nu va exista, cel puțin în mandatul său, niciun fel de intenție, aşteptare sau proiect care ar avea drept consecință dispariția PMP.

„Indiferent cu cine dialogăm, eu sunt dispus să dialoghez, evident, este natural, este normal până la urmă, discutăm de problemele pe care dreapta românească (le are – nota red.), dar, cum se spune în diplomație, într-un tango e nevoie de doi”, a conchis Diaconescu.

Consiliul Național al PMP a decis, în urmă cu zece zile, continuarea discuțiilor cu PNL privind un proiect politic comun și a desemnat o echipă de negociere în acest sens. Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a precizat, la vremea respectivă, că negocierile cu PNL vizează o cooperare pe proiecte locale și naționale, subliniind că este „exclusă” dispariția PMP.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.