Economie

Decembrie ar putea aduce două facturi la energie electrică. Explicația reprezentanților ANRE

Perioada sezonului de iarnă aduce românilor facturi mai mari decât în mod normal. Persoanele care nu au primit facturi la energia electrică și la gaz luna aceasta este posibil să primească două facturi în luna decembrie.

Zoltan Nagy-Bege, vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), a explicat la Digi24, de ce facturile din luna aceasta întârzie să apară chiar și cele de la companiile mari.

„Facturile nu vin la gaze și nici la energia electrică din păcate, pentru că la sfârșitul lunii octombrie s-a aprobat s-a aprobat în Parlament acea OUG 118 care s-a dat de către guvern pentru compensarea facturilor la energie electrica și gaze. S-a completat în Parlament și s-a dispus și plafonarea.

Facturi amânate împotriva legii

Deși legea prevedea termen de 15 zile în care trebuia să se elaboreze normele de aplicare a acestei legi, acest lucru încă nu s-a întâmplat. N-avem încă norme, suntem în 24 noiembrie, și în lipsa normelor furnizorii nu știu cum să factureze și cum să aplice această lege și unii au preferat în loc să factureze la valoarea normală prevăzută din contract încălcând legea au preferat să amâne emiterea facturilor.

Sper că cel târziu săptămâna viitoare aceste norme să apară”, a declarat vicepreședintele ANRE.

Potrivit vicepreședintelui ANRE, persoanele care nu au primit factură în luna aceasta ar trebui să se aștepte să primească două facturi în luna decembrie.

„Problema e că ar trebui să se aștepte acești clienți cărora nu le-a venit factură că în decembrie să primească chiar două facturi. Într-o săptămână… două să vină două facturi că să recupereze acest decalaj din cauza amânării emiterii facturilor”, a explicat Zoltan Nagy.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.