Mozaic

Concert dedicat cadrelor medicale, susținut de artiști din Germania și Alba

Spectacol susținut de studenți de la Academia de muzică „Lotte Lehmann” din Perleberg (foto: Nico Dalchow)

Artiști din Alba și Germania vor susține marți, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, în cadrul manifestărilor organizate cu ocazia Zilei Naționale a României, un concert vocal-simfonic dedicat cadrelor medicale care luptă cu pandemia de coronavirus.

„Centrul de Cultură ‘Augustin Bena’ Alba organizează, marți, 30 noiembrie 2021, un concert extraordinar vocal-simfonic, susținut de artiști din Alba și Districtul Prignitz din Germania, evenimentul urmând a fi oferit în semn de respect și gratitudine cadrelor medicale care luptă cu pandemia”, se menționează într-un comunicat transmis, vineri, Agerpres.

Spectacolul se va desfășura începând cu ora 19,00 la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia și este inclus în manifestările organizate cu ocazia Zilei Naționale a României.

„Concertul vocal-simfonic este un gest simbolic pe care artiștii din Alba și Prignitz îl fac pentru cadrele medicale, care luptă în această perioadă pentru sănătatea noastră. Astfel, în semn de respect și gratitudine, am invitat personalul medical din județ să participe la acest eveniment cultural și să își încarce sufletul cu bucurie. Concertul reprezintă o continuare a parteneriatului cultural de succes dintre Județul Alba și Districtul Prignitz. Orchestra simfonică, alcătuită la Alba Iulia special pentru acest eveniment, va concerta alături de o parte dintre cei mai apreciați soliști vocali de operă din cadrul Academiei de muzică ‘Lotte Lehmann’ din Perleberg (Prignitz): Angelo Raciti, Julia Araujo, Lada Shornik și Kento Uchiyama”, a spus, potrivit comunicatului, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, Alexandru Pal.

În programul concertului, vor fi interpretate lucrări muzicale de Meyerbeer, Bizet, Massenet, Donizetti, Mozart, Gounod, Cilea, Rimski-Korsakov și Verdi, sub bagheta dirijorală a Maestrului Cristian Sandu, lector univ. dr. la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

Concertul extraordinar vocal-simfonic va fi transmis live pe paginile instituțiilor organizatoare din județul Alba, precum și pe paginile partenerilor din Districtul Prignitz din Germania.

Accesul public la eveniment va fi permis personalului medical din județul Alba, până la 30% din capacitatea maximă a spațiului de desfășurare și cu purtarea măștii de protecție, doar persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau celor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Consiliul Județean Alba, prin Centrul de Cultură „Augustin Bena”, Muzeul Național al Unirii, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” și Teatrul de Păpuși „Prichindel”, în colaborare cu Instituția Prefectului și Primăria Municipiului Alba Iulia organizează și în acest an o serie de activități omagiale, cultural-artistice și științifice dedicate Zilei Naționale a României.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.