Administrație

Primarul Blajului promite reabilitarea unor blocuri din oraș cu bani din PNRR

Primarul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar, anunță că se află în stadiul de finalizare studiile de fezabilitate și documentațiile tehnice pentru primele două loturi de blocuri din Blaj, care vor fi reabilitate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Pregătim izolarea termică a blocurilor din Blaj”, spune edilul într-o postare pe pagina sa de socializare, precizând că, „în prima fază se află în lucru proiectele pentru primele două loturi, care cuprind 9 blocuri de locuințe, costul documentației pentru fiecare lot fiind de 120.000 de lei (fără TVA), acesta fiind suportat de Primăria Municipiului Blaj”.

Cele două proiecte, care vor fi finalizate în luna decembrie, vor fi depuse, pentru a fi finanțate, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – axa care vizează eficientizarea energetică a clădirilor multi-rezidențiale, cu finanțare europeană.

„Practic, prin elaborarea celor două studii, suntem cu un pas înainte pentru a deveni eligibili, în condițiile în care ghidul de implementare a acestui program din PNNR nu a fost încă elaborat, iar principiul după care se vor aloca fodurile este ‘primul venit, primul servit’”, explică edilul blăjean.

Potrivit lui Rotar, același principiu a stat și la baza stabilirii primelor două loturi cu blocuri din Blaj care vor fi reabilitate energetic: „În urma întâlnirii pe care am avut-o cu asociațiile de proprietari din municipiul Blaj. De aceea îi îndemn pe toți blăjenii care stau la bloc să se constitue în asociații de proprietari, cu personalitate juridică, aceasta fiind singura condiție pentru a fi incluși în acest program”, mai spune primarul.

„Nu putem estima un termen de finalizare a lucrărilor, deoarece ghidul de implementare PNNR nu este încă aprobat, dar obiectivul nostru este clar: ne dorim ca la Blaj să nu mai existe blocuri de locuințe neizolate termic!”, concluzionează Gheorghe Valentin Rotar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.