Economie

Lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebeș – Turda este pregătit pentru deschidere

Lucrările la cei circa 25 de kilometri ai Lotului 2 din Autostrada A10 Sebeș – Turda sunt aproape de final, iar tronsonul practic așteaptă deschiderea traficului în zilele următoare, scrie HotNews.ro.

Vorbim practic de ultimii kilometri care așteaptă să fie finalizați după lucrări de mai bine de 7 ani la autostrada A10. Odată cu Lotul 2 vor fi dați în trafic și alți circa 4 km de pe loturile adiacente și care până acum nu puteau fi folosiți, iar drumul de la Cluj la Sibiu va putea fi făcut în întregime pe șosea de mare viteză.

Deschiderea traficului ar urma să fie făcută în următoarele zile, nefiind încă stabilită public o dată pentru inaugurare. Deși traficul va fi deschis, circulația va fi limitată la 100 km/h pentru că pe unele părți ale autostrăzii constructorul încă nu a apucat să monteze gardurile de protecție.

În plus, în zona Oiejdea traficul se va desfășura doar pe unul din sensurile autostrăzii din cauza unei alunecări de teren ce încă necesită monitorizare și lucrări și care ar urma să fie rezolvată abia la primăvară.

Deschiderea Lotului 2 (24,25 km) ar fializa practic darea în trafic a întregii autostrăzi A10, după ce în decembrie anul trecut a fost deschis și Lotul 1 (17 Km). Ambele loturi s-au aflat în lucru încă din 2014. Construcția tronsonului @ a costat 550 de milioane de lei, la care s-a adăugat valoarea TVA.

Întreaga autostradă A10 are o lungime de circa 70 km și leagă autostrada A1 (Sebeș) cu autostrada Transilvania A3 (Turda).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.