Economie

Premierul confirmă deschiderea Lotului 2 al Autostrăzii 10 Sebeș-Turda

Premierul Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a salutat deschiderea, începând de marți, a circulației pe Lotul 2 al Autostrăzii 10 Sebeș-Turda și i-a felicitat pe toți cei implicați în finalizarea acestui proiect, menționând că dezvoltarea infrastructurii de transport este un punct important în programul de guvernare.

„Dezvoltarea infrastructurii de transport din România este un punct important în programul nostru de guvernare, pentru beneficiile pe termen lung pe care le va aduce țării noastre, atât prin facilitarea legăturilor între regiuni, cât și prin creșterea economică firească generată de viteza și calitatea acestor legături. De aceea, îi felicit pe toți cei implicați în finalizarea proiectului de față și le urez succes celor angajați în proiecte similare”, a declarat șeful Executivului, conform unui comunicat transmis, luni, de Guvern.

Premierul a apreciat susținerea financiară importantă la nivel guvernamental din ultimii doi ani, care a impulsionat lucrările pe Lotul 2 din Autostrada Sebeș-Turda și a transmis determinarea Guvernului de a sprijini finalizarea celorlalte loturi de autostradă aflate în lucru.

„Proiectele de infrastructură din România au trecut prin multe situații complicate în ultimele decenii. Guvernul României va susține și va urmări îndeaproape implementarea fiecărui proiect de infrastructură la nivel național”, a subliniat Ciucă.

Autostrada 10 Sebeș-Turda face legătura între autostrăzile A1 (București-Nădlac, parte a Coridorului IV paneuropean) și A3 (numită și Autostrada Transilvania pe porțiunea Brașov-Borș), iar contractul pentru Lotul 2 a fost semnat în toamna anului 2014, cu Asocierea Aktor S.A.- S.C. Euroconstruct Trading SRL, având ca termen inițial de finalizare a proiectului cea de-a doua jumătate a anului 2016.

Lotul 2, între Alba Iulia Nord și Aiud, va fi deschis circulației marți, cu anumite restricții de viteză. Pe tot lotul, viteza va fi limitată la 100 de km/h, iar în zona Dealului Oiejdea, unde se va circula pe o singură cale, pe câte o bandă de sens, viteza va fi limitată la 60 de km/h, până în aprilie 2022 – termen asumat de constructor pentru încheierea tuturor lucrărilor, mai precizează sursa citată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.