Politică

Înțelesul unei sărbători. Cioloș: „1918 este un simbol de reușită a neamului românesc”

Președintele USR, Dacian Cioloș, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, că momentul 1 Decembrie 1918 reprezintă „un simbol de reușită a neamului românesc”, care arată că se poate, în ciuda tuturor dificultăților.

„De aici, de la Alba Iulia, nu putem transmite decât – și asta caut și eu – cât mai multă înțelepciune interioară, ca să trecem cu bine peste perioada asta dificilă și să găsim în orice discuție în contradictoriu (…) punctul ăla de unitate, pentru că eu cred că, atâta vreme cât suntem implicați pentru binele țării, toți vrem să facem bine, fiecare în felul lui, dar sunt momente când e important să căutăm să înțelegem opinia celuilalt, cât de diferit ar fi de-a noastră. Și ăsta e gândul cu care am venit și aici, pentru că 1918, 1 Decembrie, de aici de la Alba Iulia, este un simbol de reușită a neamului românesc, care arată că se poate în ciuda tuturor dificultăților”, a declarat Dacian Cioloș, prezent la manifestările prilejuite de Ziua Națională.

Liderul USR a spus că a decis mai demult să fie prezent de Ziua Națională la manifestările de la Alba Iulia, unde nu a mai fost de ceva timp.

„Am ales să fiu la Alba Iulia, am luat decizia asta mai demult. Nu am mai fost de ceva vreme și mi-am dorit să fiu aici, împreună cu colegii”, a afirmat Cioloș.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.