Politică

Mii de persoane au asistat la parada militară de la Alba Iulia

Mii de persoane au asistat, miercuri, la Alba Iulia, la parada militară, principalul punct de atracție al manifestărilor prilejuite de Ziua Națională a României în oraș.

După ce în 2020 Alba Iulia s-a aflat în carantină, oamenii s-au bucurat că în acest an au putut participa la cel mai așteptat moment din programul manifestărilor organizate de Ziua Națională. Participanții au purtat, cu mici excepții, mască de protecție, dar, în condițiile unui număr impresionant de persoane prezente, nu au putut să respecte și distanțarea socială. Mulți au asistat la eveniment din balcoanele blocurilor din zona Bulevardului 1 Decembrie 1918 sau chiar de pe câteva schele.

La paradă, care a durat o jumătate de oră, a fost prezent și ministrul Apărării Naționale, Vasile Dâncu, precum și șeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu.

Peste 550 de militari, constituiți în nouă detașamente de defilare pe jos, cărora li s-au alăturat nouă detașamente de defilare cu mijloace terestre, de la vehicule de luptă Humvee ale Forțelor pentru Operații Speciale până la transportoare Piranha, au participat miercuri la parada de la Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.