Social

Un tânăr din Vaslui și-a tăiat gâtul cu drujba. A fost dus la spital cu elicopterul și a intrat în operație

Fotografie de arhivă

Un tânăr din Vaslui și-ar fi tăiat intenționat gâtul cu drujba sâmbătă, într-o pădure. Băiatul a fost transportat la spital cu elicopterul SMURD unde a intrat direct în operație.

Un elicopter SMURD a fost solicitat, sâmbătă, de reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui pentru a prelua un tânăr din localitatea Stâncășeni care prezintă o plagă tăiată în zona gâtului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Daniel Ungureanu, bărbatul în vârstă de 23 de ani a suferit o hemoragie puternică după ce s-ar fi tăiat cu o drujbă. El se afla într-o pădure cu mai multe persoane. Se bănuiește faptul că tânărul și-a provocat rana în mod intenționat.

„O ambulanță C2 cu medic de la Bârlad a fost trimisă la Stâncășeni pentru un bărbat în vârstă de 23 de ani ce prezintă o plagă tăiată la nivelul gâtului. El era în pădure, iar solicitarea a fost făcută de niște vecini care îl însoțeau. Se pare că este o autoagresiune, tatăl victimei declarând ca pacientul avea o depresie. A fost solicitat elicopterul SMURD de la Iași, care urmează să preia pacientul. Victima a suferit o secțiune de trahee, este stabilă hemodinamic și conștientă, dar prezintă o sângerare puternică”, a declarat Ungureanu.

Polițiștii au demarat verificări în acest caz pentru a stabili în ce împrejurări s-a produs incidentul.

Tânărul a intrat în operație

Tânărul a fost dus în sala de operații a Clinicii ORL din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iași, unde a fost adus cu ajutorul elicopterul SMURD Iași.

Coordonatorul SMURD Iași, prof. univ. dr. Diana Cimpoeșu, a declarat sâmbătă că în momentul în care a fost preluat, bărbatul în vârstă de 23 de ani avea o hemoragie puternică provocată de o plagă tăiată cu drujba în zona gâtului.

„Am aterizat undeva la marginea pădurii, unde acest tânăr se afla în șoc emoțional, cu o plagă tăiată la nivel cervical. Plaga a afectat traheea, laringele și mai multe structuri ale regiunii cervicale. Din fericire, nu a fost afectat pachetul vascular de la acest nivel, și nici vasele mari de la nivelul gâtului. A fost tratat la UPU, după care a fost dus în sala de operație de la Clinica ORL, unde s-a început intervenția chirurgicală. Sperăm să aibă o evoluție bună”, a spus dr. Diana Cimpoeșu, coordonatorul SMURD Iași.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.