Sănătate

Raed Arafat promite centre mobile de vaccinare în zonele rurale unde există persoane interesate

Imagine de la centrul de vaccinare din Ciugud (mai 2021)

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că în perioada următoare vor fi organizate centre mobile de vaccinare în zonele rurale, în care există persoane interesate.

Într-o conferință de presă susținută la Palatul Victoria, Raed Arafat a afirmat că măsura a fost discutată în cadrul unei întâlniri de lucru convocate, duminică, de către premierul Nicolae Ciucă. Secretarul de stat în MAI a adăugat că vaccinul reprezintă „soluția optimă” pentru prevenirea îmbolnăvirilor grave.

„Guvernul va face apel către autoritățile locale ca prin serviciile de asistență comunitară să se coordoneze cu structurile medicale din teritoriu și să reevalueze situația persoanelor nevaccinate, în sensul în care, acolo unde este necesar, Ministerul Apărării Naționale sau Ministerul de Interne sau împreună să asigure centre mobile de vaccinare care să se deplaseze în zonele respective, unde sunt doritori – în zonele rurale vorbim, mai ales – și unde să vaccineze oamenii care doresc să se vaccineze cu prima doză”, a spus Arafat.

La rândul său, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a precizat că în cadrul întâlnirii de la Palatul Victoria a fost analizată situația celor doi cetățeni români, confirmați cu varianta Omicron a SARS-CoV-2.

„A fost discutată situația cetățenilor români infectați cu noua tulpină Omicron. Din fericire, ea este bună, dar o concluzie evidentă după acest moment a fost că vaccinarea persoanelor rămâne cea mai bună formă de protecție împotriva bolii și a complicațiilor și a decesului și, din cauza asta, recomandăm cu tărie, în continuare, vaccinarea”, a menționat Rafila.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.