Economie

S-a deschis circulației Lotul Târgu Mureș – Ungheni al Autostrăzii Transilvania (foto)

Luni după-amiază s-a deschis circulația pe lotul cuprins între Târgu Mureș și Ungheni al Autostrăzii A3 Transilvania.

Luni, 6 decembrie, în jurul orelor 14:00, a fost deschisă circulația pe lotul Tg Mureș – Ungheni din Autostrada Transilvania, au anunțat reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Șoferii vor putea circula astfel pe încă 4,5 km de autostradă, plus 4,7 km de drum național cu două benzi pe sens, care leagă A3 de zona Metro/Azomureș.

„De astăzi vom circula pe încă 4,5 km din Autostrada Transilvania. Se inaugurează mini-lotul din zona Târgu Mureș, inclusiv cei 4,5 km de drum național cu două benzi pe sens care leagă A3 de zona Metro/ Azomureș. Colegii noștri vor fi în teren. Stați pe forum pentru fotografii și vești în timp real. Nu forțați accesul pe autostradă, deschiderea va fi după-amiază”, au transmis reprezentantții Asociației Pro Infrastructură.

Lotul, finalizat înainte de termen

Acest lot din Autostrada Transilvania (A3) a fost construit de Strabag și a fost finalizat înainte de termen, întrucât avea termen contractual de finalizare anul viitor.

Lucrările pentru realizarea acestui sector de autostradă au inclus și construcția a 3 poduri și pasaje pe drumuri de legatură, 6 poduri și pasaje pe autostradă, precum și două noduri rutiere pentru conectarea autostrăzii la rețeaua de drumuri existentă.

CNAIR a semnat pe 29 mai 2020 contractul pentru execuția lotului Târgu Mureș – Ungheni din Autostrada Transilvania. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe 22 iulie 2020, perioada de execuție prevăzută de contract fiind de 18 luni. Valoarea de atribuire a contractului este de 192,06 milioane de lei fără TVA.

Acest lot din Autostrada Transilvania a fost unul dintre cele mai disputate proiecte de infrastructură rutieră. Pentru atribuirea contractului, Compania de Drumuri a primit în total 12 oferte. Autostrada A3 (numită și Autostrada Transilvania pe porțiunea Brașov-Borș) face legătura dintre București și ieșirea spre Ungaria prin Borș.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.