Sănătate

A fost recepționat aparatul de Roentgendiagnostic mobil de la Spitalul Municipal Aiud

Spitalul Municipal Aiud anunță că s-a făcut recepția aparatului de Roentgendiagnostic mobil care permite efectuarea radiografiei toracice direct la patul pacientului.

„Astăzi a fost recepționat Aparatul de Roentgendiagnostic mobil. Aparatul permite efectuarea radiografiei toracice direct la patul pacientului sau oriunde în Spital atunci când se impune. Utilitatea aparatului este evidentă în cadrul CoRe ATI CoViD unde sunt tratați adesea pacienți dependenți de sursa de oxigen și care cu greu pot fi transportați pentru investigare în Radiologie”, se arată într-o postare pe pagina de socializare a instituției medicale.

„Aparatul Roentgen mobil completează dotarea Compartimentului Regional ATI CoViD (CoRe ATI CoViD). Procentul relativ scăzut de vaccinați și apariția noii tulpini Omicron ar putea determina ulterioare valuri pandemice iar dotarea corespunzătoare rămâne un aspect esențial în gestionarea cazurilor grave de boala CoViD”.

Reprezentanții instituției mai precizează că deocamdată se efectuează demersurile necesare la Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare pentru obținerea autorizației de funcționare, urmând ca ulterior aparatul să fie efectiv dat în folosință.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.