Social

Percheziții la o persoană suspectată de „fals informatic”. Aceasta ar fi postat un video „defăimător” pe Facebook

Fotografie de arhivă

Joi, 9 decembrie, polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale din Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba au efectuat trei percheziții domiciliare, toate în județul Alba, în cadrul unui dosar penal privind infracțiuni de fals informatic, anunță reprezentanții IPJ.

Din cercetări, susțin aceștia, a rezultat „bănuiala rezonabilă” că un bărbat de 42 de ani din Alba Iulia și-ar fi creat un cont fals pe o rețea de socializare, iar prin intermediul acestuia ar fi postat un montaj video, cu caracter defăimător, la adresa unei persoane.

Cu ocazia perchezițiilor, au fost ridicate telefoane mobile, medii de stocare, tablete și calculatoare, în legătură cu care există suspiciunea că ar fi fost folosite la săvârșirea infracțiunii.

Bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore, urmând ca vineri, 10 decembrie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, pentru dispunerea măsurilor legale.

La percheziții, alături de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, au participat polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale și cei ai Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.