Social

Petiție pentru demiterea lui Florin Roman, care este acuzat de minciună și plagiat

Sociologul Mircea Kivu anunță pe pagina sa de Facebook inițierea campaniei de strângere de semnături intitulată „Cerem revocarea ministrului Roman”, după scandalul de plagiat în care este implicat ministrului Digitalizării.

În textul petiției, care este adresată prim-ministrului Nicolae Ciucă, se spune: „În guvernul pe care îl conduceți se află un personaj care și-a trecut în CV-ul oficial o carte inexistentă și a plagiat o parte din disertația în baza căreia a obținut titlul de master. Mai mult, a insultat publicul alfabetizat, pretinzând că a copia 10 pagini dintr-o lucrare publicată, fără semnele citării, ar fi altceva decât un plagiat”.

Pentru a dovedi că un volum pe care l-ar fi scris există cu adevărat, ministrul Florin Roman a trimis către publicația Libertatea 10 pagini din lucrarea sa de masterat, care, conform sursei citate, sunt 100% copiate.

Din zona politică a mai existat o intervenție în acest sens, președintele USR Dacian Cioloș solicitându-i premierului Ciucă să-l demită pe Florin Roman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.