Administrație

Specialiștii de la Cadastru i-au instruit pe primarii mai multor comune din județul Alba

Joi, 9 decembrie, conducerea Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Alba s-a întâlnit cu primarii din 19 orașe și comune pentru a discuta chestiuni legate de cadastrul sistematic, accesul online la seturile de date administrate de instituție, modul de întocmire a planurilor parcelare și condițiile de notare a posesiei.

La ședința de lucru desfășurată la sediul Prefecturii a fost prezent și domnul Laurențiu Alexandru Blaga, consilier de stat în cadrul Cancelariei Primului Ministru, care în perioada ianuarie 2020 – aprilie 2021 a deținut funcția de Director General al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

Tema principală de discuție a vizat modificările legislative semnificative aduse prin Legea 264/2021, în special cele privitoare la procedurile de lucru aferente cadastrului sistematic, accesul online la seturile de date administrate de A.N.C.P.I., modul de întocmire a planurilor parcelare și condițiile de notare a posesiei.

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară oferă, prin instituțiile subordonate, finanțare pentru noi categorii de imobile în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară 2015 – 2023. Totodată, s-au redus termenele pentru anumite etape din cadrul procesului de înregistrare sistematică a imobilelor în evidențele de cadastru și carte funciară. Noile măsuri sunt prevăzute de Legea nr. 264/2021 pentru modificarea şi completarea Legii cadastrului şi a publicității imobiliare nr. 7/1996, precum şi pentru modificarea art. 121 din Legea fondului funciar nr. 18/1991 și au drept scop accelerarea lucrărilor derulate prin PNCCF, gratuit pentru cetățeni.

„Prin participarea reprezentanților tuturor primăriilor invitate s-a arătăt interesul crescut pentru organizarea și pe viitor a unor astfel de ședințe de lucru,fiind evidențiate problemele concrete cu care se confruntă primarii la nivel de U.A.T și măsurile ce se impun a fi luate pe viitor pentru a veni în sprijinul lor”, au conhis organizatorii.

La întâlnire au praticipat primarii din Aiud, Fărău, Hopîrta, Livezile, Lopadea Nouă, Lunca Mureș, Mirăslău, Noșlac, Ocna Mureș, Ponor, Rădești, Rîmetea, Rîmeț, Stremț, Teiuș și Unirea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.