Politică

USR cere chemarea lui Florin Roman în fața Parlamentului: „Nu are ce căuta la Ministerul Cercetării”

USR a decis să-l cheme pe Florin Roman în fața Parlamentului pentru a explica cum și-a făcut lucrarea de disertație

Purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Ionuț Moșteanu, a anunțat că în Biroul permanent va fi solicitată prezența ministrului Cercetării, Florin Roman, la dezbaterea „Ora Guvernului”, în contextul discuțiilor din spațiul public referitoare la un presupus plagiat.

„Am decis, alături de colegii din Biroul Național, să îl chemăm pe Florin Roman la «Ora Guvernului», în Parlament. Vom depune o hârtie în acest sens, care va fi pe agenda Biroului permanent de astăzi, pentru a-l chema lunea viitoare pe domnul Florin Roman, să explice dânsul cum poate fi condusă digitalizarea și cercetarea României de către un ministru cu probleme de etică și integritate academică. Știm cu toții discuția din spațiul public despre plagiatul domnului Roman”, a arătat el într-o conferință de presă susținută la Palatul Parlamentului.

Moșteanu, care este și lider al deputaților USR, a opinat că premierul Nicolae Ciucă ar fi trebuit să îl demită pe Florin Roman, iar președintele Klaus Iohannis să își exprime punctul de vedere în legătură cu numirea acestuia la Ministerul Cercetării.

„Din punctul nostru de vedere, dânsul nu are ce căuta în fruntea acelui minister. Din punctul nostru de vedere, ar fi trebuit demis din secunda doi de premierul Ciucă. Din punctul nostru de vedere, Klaus Iohannis ar fi trebuit să aibă un cuvânt de spus în momentul în care a fost propus ca ministru. Iată că nu s-au întâmplat aceste lucruri. Vrem să înțelegem și noi, și românii ce cred PSD și PNL despre acest lucru și facem o cerere către Biroul permanent, pentru a-l chema pe domnul Florin Roman în fața Parlamentului”, a spus el.

Pe 9 decembrie, ministrul Cercetării, Florin Roman, susținea că acuzația de plagiat la adresa sa e nefondată, dar că orice ar spune pe acest subiect ar fi irelevant pentru cei care și-au propus să-i găsească „nod în papură”.

„Plagiat înseamnă să îți asumi parțial sau integral o lucrare științifică, ceea ce nu am făcut niciodată. Drept urmare, acuzația de plagiat la adresa mea e nefondată. Într-o lucrare de disertație de acum 10 ani, am inclus o parte din suportul de curs, pus la dispoziția studenților. La finalul disertației, am inclus bibliografia folosită. Consider însă că orice aș spune pe acest subiect, inclusiv faptul că profesorul Paraschiv confirmă că fost o lucrare bună, nu are nicio relevanță pentru cei care și-au propus să îmi găsească nod în papură/ să susțină o campanie de denigrare a mea/ să dovedească fapte de care nu mă fac vinovat”, a scris Roman pe Facebook.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.