Politică

Orban își va boteza noul partid de centru-dreapta – Forța Dreptei

Ludovic Orban a anunțat că a luat decizia ca noul partid pe care vrea să-l înființeze să se numească Forța Dreptei

Fostul președinte al PNL Ludovic Orban a anunțat, marți, constituirea unui nou partid de centru-dreapta care se va numi Forța Dreptei, după ce a demisionat luna trecută din PNL.

„Astăzi am luat decizia, împreună cu cei 16 colegi membri ai Parlamentului care am decis să ne dăm demisia din PNL în momentul în care conducerea PNL a decis să readucă la putere PSD, toți parlamentarii, împreună cu mulți colegi de ai noștri din țară, simpatizanți, susținători, am luat decizia de a pune bazele unei noi construcții politice de centru dreapta. Am luat această decizie pentru că, în primul rând, considerăm că e o obligație morală pentru noi de a continua să reprezentăm cetățenii români care ne-au acordat votul”, a declarat, Orban, la Parlament.

El a spus că a convenit ca numele noii formațiuni politice să fie Forța Dreptei.

„Numele formațiunii politice pe care l-am convenit sigur că e un nume care va fi valabil până la organizarea Congresului noului partid, este Forța Dreptei, este numele moțiunii cu care m-am prezentat în fața Congresului PNL.(…) Nu noi am părăsit PNL, ci conducerea PNL a părăsit oamenii care au avut încredere în noi, care ne-au acordat votul și care și-au pus speranțele în PNL. Ei au săvârșit o gravă trădare față de acești oameni, preferând să stea în bagajele la guvernare ale PSD, preferând să fie adversarul politic nu doar al forțelor de dreapta, ci al tuturor celor care cred în democrație”, a mai spus Orban.

Ludovic Orban a menționat că va fi o „construcție pe termen lung”, care „presupune un mod corect, cinstit, onest, loial de a face politică”.

El a precizat că marți se va semna actul constitutiv al noii formațiuni și luni vor fi depuse documentele la Tribunalul București, inițiatori fiind parlamentarii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.