Social

Scene din filmele de acțiune. Un șofer de microbuz a intrat pe contrasens în Vama Nădlac pentru a evita carantina

Foto: Poliția de frontieră

Un șofer de microbuz care transporta pasageri din străinătate în Bacău a trecut frontiera, la Nădlac, pe contrasens, pentru a evita triajul epidemiologic și riscul ca ocupanții vehiculului să fie puși în carantină.

Incidentul a avut loc la intrarea în țară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, de pe DN 7.

„Șoferul unui microbuz înmatriculat în România, în care se aflau opt pasageri, a încercat eludarea controlului de frontieră intrând în țară prin P.T.F. Nădlac, pe contrasens, pe arterele destinate ieșirii din România, încercând astfel să evite triajul epidemiologic”, informează Poliția de frontieră.

Luni, 13 decembrie, în jurul orei 22.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, județul Arad, polițiștii de frontieră care își desfășurau activitatea pe sensul de intrare în România au observat un microbuz care se deplasa pe contrasens, pe sensul de ieșire din țară. Microbuzul a fost oprit pentru verificări, oamenii legii constatând că la volanul autoturismului se afla un cetățean român, iar în vehicul se mai aflau opt cetățeni români, domiciliați în județul Bacău, care veneau din Ungaria.

Întrucât mai mulți pasageri, inclusiv șoferul, nu îndeplineau condițiile de exceptare privind măsura carantinării la intrarea în România, sosind dintr-o țară cu risc ridicat de infectare cu virusul SARS-CoV-2, aceștia au încercat să evite controlul de frontieră și triajul epidemiologic efectuat de lucrătorii Direcției de Sănătate Publică.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intrare prin trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.