Social

Aeroportul Internațional Cluj, certificat de ACI Europe pentru gestionarea și reducerea emisiilor de carbon

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a obținut certificarea Airport Carbon Acreditation, Nivel 1 – Cartografiere, din partea ACI Europe.

Acreditarea reprezintă recunoașterea eforturilor depuse de Aeroportul Internațional Cluj în gestionarea și reducerea emisiilor de carbon și totodată, confirmă preocuparea permanentă a aeroportului pentru protejarea mediului înconjurător.

Prin implementarea programului Airport Carbon Acreditation de certificare a managementului emisiilor de carbon din industria aeroportuară, se evaluează și se recunosc în mod independent eforturile aeroporturilor de a-și gestiona și reduce emisiile de carbon prin 6 niveluri de certificare: „Cartografiere”, „Reducere”, „Optimizare”, „Neutralitate”, „Transformare” și „Tranziție”. În prezent 373 de aeroporturi din 76 de țări s-au alăturat programului, din care 193 de aeroporturi din Europa au obținut acreditarea.

Aeroportul Internațional Cluj, eforturi pentru protejarea mediului

În luna iunie 2019, în cadrul celui de-al 29-lea Congres Anual al ACI Europe, Aeroportul Internaţional Cluj a semnat un angajament de a reduce la zero a emisiilor de carbon până în anul 2050. Angajamentul marchează o schimbare semnificativă în industria aeroportuară în ceea ce privește protejarea mediului.

„Interesul și eforturile depuse de Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj pentru protejarea mediului înconjurător au fost recunoscute pe plan internațional prin intermediul acreditării ACI Europe, respectiv Airport Carbon Acreditation, Nivel 1- Cartografiere (Mapping). Suntem bucuroși pentru obținerea acreditării, este primul pas important dintr-un demers complex pe termen lung. Eforturile aeroportului de a reduce aceste emisii de carbon au fost începute încă anul 2017, prin monitorizarea anuală a emisiilor de gaze cu efect de seră și vom continua cu implementarea măsurilor pentru a ne atinge obiectivul, acela de a reduce la zero emisiile de carbon”, a declarat David Ciceo, director general Aeroportul Internațional Cluj.

Olivier Jankovec, director general ACI Europe a declarat, la rândul său, următoarele: „Este într-adevăr o veste bună faptul că Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj a început procesul pentru reducerea emisiilor de carbon. Aderarea în cadrul acestui program, în timpul celei mai grele crize din industria aviației nu este deloc un lucru simplu, ci din contră, trebuie privit cu multă admirație. Aș dori să felicit conducerea aeroportului și fiecare membru din echipa Aeroportului Cluj care a contribuit la această primă realizare.”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.