Social

Coronacriza în România. Varianta Omicron a trecut la transmiterea comunitară

România pare că a scăpat de sub control cazurile de CoViD-19 varianta Omicron și se poate discuta deja despre transmitere comunitară.

Se înmulțesc cazurile de infectare cu varianta Omicron în țara noastră, iar unii medici spun că avem deja transmitere comunitară. Și asta pentru că printre cei depistați cu mutația sud-africană sunt și oameni care nu au călătorit. România are pana acum 11 cazuri depistate.

Specialiștii Organizației Mondiale a Sănătții avertizează că Omicron este cea mai contagioasă varianta a coronavirusului, dar duce la forme mai ușoare de boală.

Ultimele persoane depistate cu varianta Omicron sunt complet vaccinate și au forme ușoare de boală. Printre ele se află și o asistentă medicală de la Spitalul Victor Babeș din București. Femeia are 31 de ani și nu are istoric de călătorie.

„Sunt câteva cazuri întâlnite la persoane care nu au călători în străinătate, nu foarte multe și acesta a fost cel care s-a confirmat deocamdată. Aceasta este situația, dar ne așteptăm ca în continuare să apară și altele și nu ar fi o surpriză pentru noi, ba dimpotrivă, ne așteptăm ca în primele săptămâni din luna ianuarie să avem un nou aflux de pacienți. Va începe o transmitere comunitară și în București și probabil că și în restul țării”, spune Simin Aysel Florescu, manager Spitalul Victor Babeș.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.