Sănătate

Risc „foarte ridicat”. Vaccinarea este insuficientă pentru tulpina Omicron

O acțiune puternică este urgentă în fața propagării rapide a variantei Omicron de coronavirus, deoarece „vaccinarea singură nu va fi suficientă”, avertizează Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC).

„În situația actuală, vaccinarea singură nu ne va permite să prevenim impactul variantei Omicron, deoarece nu avem timp să umplem golurile încă existente în ceea ce privește vaccinarea”, a declarat directoarea ECDC, Andrea Ammon, într-o alocuțiune video.

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor a crescut, de asemenea, nivelul până la „foarte ridicat” în ceea ce privește evaluarea riscurilor pe care le reprezintă noua variantă de coronavirus pentru sănătatea publica, recomandând o serie de măsuri, inclusiv revenirea la telemuncă și prudență sporită în timpul sărbătorilor de iarnă și a călătoriilor de la sfârșitul anului.

Previziuni sumbre legate de noua tulpină

Potrivit ECDC, este „foarte probabil” ca noua variantă să conducă la spitalizări și decese în plus față de previziunile precedente centrate pe varianta Delta, dominantă până acum.

Pentru a menține presiunea asupra sistemului de sănătate la un nivel „gestionabil”, ECDC a cerut din nou o „reintroducere rapidă și consolidare” a așa-numitelor măsuri „non-farmaceutice” împotriva CoViD-19, un termen care acoperă restricţiile în general.

„Este nevoie urgentă să se ia măsuri ferme pentru a reduce transmiterea, pentru a ușura povara grea asupra sistemelor sanitare şi pentru a-i proteja pe cei mai vulnerabili în următoarele luni”, a adăugat agenția.

Conform ECDC, folosirea măștilor, telemunca, evitarea supraaglomerării în locurile și transportul public, izolarea în locuință în cazul îmbolnăvirii, aerisirea interioarelor și menținerea unui nivel ridicat de igienă „rămân o prioritate”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.