Sănătate

Alimentul benefic de pe masa de Crăciun. Previne boli grave, însă consumat în exces devine toxic

Alimentul benefic de pe masa de Crăciun este un aliment cu numeroase beneficii pentru sănătate. Previne bolile cronice și cancerul, dar dacă este consumat în exces poate deveni toxic pentru organism.

Acest aliment este consumat din cele mai vechi timpuri, fiind considerat unul dintre minunile naturii.

Alimentul benefic de pe masa de Crăciun este bogat în vitamine și acizi grași Omega 3, Omega 6 și Omega 9. Este vorba despre măsline.

Măslinele sunt printre alimentele consumate de Crăciun, simple, ca aperitiv sau pentru salata de boeuf. Ele conțin compuși fenolici importanți, precum oleuropeina și oleocantalul, responsabili cu gustul amărui. Cele doua substanțe se numără printre cei mai puternici antioxidanți din natură, care alături de vitamina E și carotenoizii joacă un rol vital în prevenirea cancerului, inflamatiilor, bolilor coronariene, afecțiunilor nervoase degenerative și a diabetului, scrie sfatulmedicului.ro.

Măslinele, alimentul benefic de pe masa de Crăciun este bogat în vitamina D, calciu și fosfor. Aceste substanțe ajută în prevenirea rahitismului la copii și a osteoporozei la adulți.

Pe lângă toate aceste beneficii, grăsimile din măsline ajută și la reglarea nivelului de colesterol din organism.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.