Economie

USR cere Guvernului să nu modifice „peste noapte” Codul fiscal

USR cere partidelor din coaliția de guvernare să nu modifice „peste noapte” Codul fiscal și să respecte promisiunea făcută de a nu introduce taxe noi, dar și angajamentul asumat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

„USR solicită Guvernului PSD-PNL-UDMR să nu adopte proiectul de OUG prin care vrea să modifice peste noapte Codul fiscal, sub pretextul aplicării unei reforme agreate cu Comisia Europeană în cadrul PNRR, când termenul stabilit în planul de redresare pentru schimbări treptate era 2023 – 2025”, a transmis, joi, USR, printr-un comunicat transmis Agerpres.

Potrivit USR, astfel de modificări ale regimului fiscal precum cea pe care o au „în plan” aceste partide, „care, nu de mult, promiteau că nu vor introduce taxe noi”, trebuie făcute treptat și printr-o consultare reală și transparentă a reprezentanților mediului de afaceri, pentru a identifica cele mai bune măsuri.

„Mediul de afaceri are nevoie de predictibilitate, nu de modificări fiscale de pe o zi pe alta și fără o consultare transparentă în prealabil și exact acesta este unul dintre angajamentele principale pe care România și le-a luat în fața Comisiei Europene prin PNRR: să asigure o politică fiscală predictibilă. (…) În condițiile în care pandemia i-a afectat cel mai tare pe micii antreprenori, Guvernul nu va reuși decât să distrugă microîntreprinderile printr-o astfel de taxare suplimentară, introdusă brusc și fără să țină cont de cerințele mediului de afaceri”, a completat USR.

One Comment

  1. Pingback: Guvernul nu va aproba scăderea plafonului de încadrare a microîntreprinderilor la 500.000 de euro – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.