Economie

Operațiuni ilegale cu mașini dezmembrate, identificate de polițiști la Teiuș

Fotografie de arhivă

Luni, 20 decembrie, polițiștii din Teiuș împreună cu polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, au desfășurat o acțiune vizând depistarea și sancționarea activităților ilicite din domeniul operațiunilor cu autovehicule dezmembrate sau scoase din uz.  

În urma a patru controale la societăți comerciale din oraș, polițiștii au constatat două infracțiuni și au indisponibilizat mai multe deșeuri poluante.

Astfel, polițiștii au găsit mai multe autovehicule netratate care erau depozitate atât pe platforma societății cât și direct pe sol, existând scurgeri de produse petroliere pe suprafețele nebetonate de la autovehiculele amplasate direct pe sol.

Administratorului societății controlate i-a fost întocmit dosar penal pentru „neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de colectare, tratare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 66 din OUG 92/2021 și neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri, faptă prevăzută și pedepsită de art. 98 din O.U.G. 195/2005.

Totodată polițiștii au indisponibilizat un autoturism, 9 acumulatoare auto și trei recipiente în care se afla cantitatea de aproximativ 400 de litri de ulei uzat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.