Sănătate

Avertisment OMS: Nicio țară nu va putea ieși din pandemie cu ajutorul dozelor booster

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a avertizat miercuri împotriva iluziei că e suficientă administrarea de doze booster pentru a pune capăt pandemiei de CoViD-19, a consemnat AFP.

„Nicio țară nu va putea ieși din pandemie cu ajutorul dozelor booster, iar dozele booster nu înseamnă undă verde pentru a sărbători cum se prevedea”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, în cadrul unui briefing de presă la Geneva.

„Programele de vaccinare cu doze booster fără discernământ au toate șansele să prelungească pandemia mai curând decât să-i pună capăt, deturnând dozele disponibile către țări care au deja rate ridicate de vaccinare și oferind astfel virusului mai multe posibilități de a se răspândi și de a muta”, a subliniat dr. Tedros.

Potrivit Reuters, el a îndemnat țările să tragă învățăminte din cei doi ani de pandemie, reiterându-și apelul la o distribuire echitabilă a vaccinurilor.

„În pragul noului an, trebuie să învățăm cu toții lecțiile dureroase ale anului care se încheie. 2022 trebuie să fie sfârșitul pandemiei de CoViD-19”, a insistat directorul OMS, notează Reuters.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.