Economie

Malta și Nisa, la un zbor distanță, de pe Aeroportul Cluj, din 2022

Insula Malta

Wizz Air va opera zboruri spre Malta și Nisa începând din sezonul de vară al anului 2022, pe de Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj.

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj anunță lansarea noilor zboruri regulate către Malta și Nisa, două destinați solicitate de pasageri, operate de către compania aeriană Wizz Air, începând din sezonul de vară 2022. Cele două rute mult așteptate care au mai fost operate în trecut de pe Aeroportul Internațional Cluj, vor oferi pasagerilor acces către destinații atractive de vacanță.

Zborurile spre Malta vor fi operate din 28 martie 2022, cu două frecvențe pe săptămână, în zilele de luni și vineri. Malta, insula situată în mijlocul Mării Mediterane, reprezintă un amalgam de istorie, tradiții și cosmopolitism. În anul 2019 peste 2,7 milioane de oameni au vizitat Malta, bucurându-se de peisajele spectaculoase, vegetația luxuriantă și de mâncărurile tradiționale.

Zborurile spre Nisa vor debuta din 1 august 2022, cu 2 frecvențe pe săptămână, în zilele de luni și vineri. Nisa, frumosul oraș de pe Riviera Franceză este al 5-lea oraș ca mărime al Franței, fiind considerat capitala Coastei de Azur și reprezintă una dintre cele mai strălucitoare destinații de vacanță de pe continent.

În cei peste 14 ani de operațiuni de succes pe Aeroportul Internațional Cluj, compania aeriană Wizz Air a căutat în permanență să își extindă rețeaua de rute și să ofere oportunități de călătorie la prețuri accesibile pentru pasageri, iar aceste noi zboruri spre Malta și Nisa vor acompania în 2022 alte oferte de vacanță precum zborurile spre: Abu Dhabi, Alicante, Bari, Mykonos, Zakynthos, Creta-Chania și Palma de Mallorca.

Președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, Viorel Federiga, a transmis următoarele: „Suntem entuziasmați să anunțăm aceste noi destinații de vacanță, Malta și Nisa care vor fi operate începând din sezonul de vară al anului 2022, de pe Aeroportul Internațional Cluj. Conectivitatea extinsă pe care o oferă aceste două noi opțiuni de călătorie de pe aeroport, va contribui, desigur, la recuperarea traficului aerian de dinainte de pandemie”.

Directorul General al Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a precizat la rândul său: „Aeroportul Internațional Cluj rămâne un motor de dezvoltare al regiunii și în perioada pe care o traversăm, iar eforturile sale de creștere a conectivității regiunii, sunt astăzi concretizate prin cele 2 rute noi anunțate pentru anul 2022. Zborurile directe spre Nisa reprezintă feed-back-ul nostru în urma numeroaselor solicitări din partea comunităților de români din această zonă. Totodată, le mulțumim pe această cale tuturor pasagerilor și partenerilor care ne-au susținut în acești ani grei și le dorim un An Nou Fericit, cu cât mai multe zboruri de pe aeroportul clujean”.

Aeroportul din Cluj, premiat

Demn de menționat este și faptul că, Aeroportul Internațional Cluj a obținut recent cel de-al 4-lea premiu important pentru anul 2021, respectiv Diploma de excelență în afaceri, acordată de Camera de Comerț și Industrie Cluj, aeroportul clasându-se pe locul I în domeniul de activitate Servicii, la categoria Întreprinderi mari.

Anul acesta Aeroportul Internațional Cluj a mai obținut distincția ATN Corporate Awards, acordată de o prestigioasă publicație de știri din domeniul transportului aerian, premiul pentru cel mai bun aeroport din Europa, la categoria sub 5 milioane de pasageri, acordat de ACI Europe și premiul pentru cel mai bun aeroport din țară la categoria „amabilitatea personalului”, acordat de Vola.ro.

Aceste premii sunt o recunoaștere a eforturilor depuse pentru a oferi pasagerilor și colaboratorilor aeroportului servicii de cea mai bună calitate, indiferent de perioada pe care o traversăm.

Vă reamintim că în prezent, de pe Aeroportul Internațional Cluj puteți călători spre peste 40 de destinații, iar biletele spre noile destinații anunțate, Malta și Nisa pot fi rezervate accesând site-ul companiei aeriene www.wizzair.com.

Programul centrelor de testare și vaccinare de la Aeroport, de sărbători

Centrele de testare și vaccinare din incinta Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj și-au anunțat programul în perioada sărbătorilor de iarnă.

Astfel, în perioada Crăciunului și Revelionului, centrul de testare din incinta Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj va funcționa după următorul program:

  • 24 decembrie, între orele 04:00-16:00;
  • 25 decembrie închis;
  • 26-30 decembrie, program normal, între orele 04:00- 21:00;
  • 31 decembrie, între orele 04:00-16:00;
  • 1 ianuarie 2022, între orele 13:00-21:00.

Centrul de vaccinare din cadrul Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj va fi închis în zilele de 24, 25, 26 decembrie 2021, 31 decembrie 2021, 1 și 2 ianuarie 2022.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.