Administrație

A fost pusă în funcțiune rețeaua de iluminat public din Orizont

Iluminatul public în Cartierul Orizont din Alba Iulia

A fost finalizată rețeaua de iluminat public din Cartierul Orizont din Alba Iulia, a informat joi primarul municipiului, Gabriel Pleșa.

„Pentru o parte dintre albaiulieni, Crăciunul acesta vine cu lumină, la propriu!”, anunțat edilul, precizând că „în această seară am pus în funcțiune mult așteptata rețea de iluminat public din Cartierul Orizont. Astfel, pe străzile 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 16, 21, 23, 24, 26, 25, au fost montați stâlpi și corpuri de iluminat tip LED, alimentate prin rețea subterană, și cu un consum redus de energie electrică”.

Primarul albaiulian a mai anunțat că, în această perioadă, în cadrul Lotului 3 de iluminat public, la înlocuirea lămpilor din cartierele Oarda de Jos, Oarda de Sus, Pâclișa, Micești si Bărăbanț. „Până în acest moment, au fost înlocuite peste 700 de corpuri de iluminat cu tehnologie pe bază de sodiu, cu unele LED, controlabile prin rețeaua de telegestiune, rezultând, astfel, costuri mai mici cu energia electrică și, automat, mai puțină poluare”, a mai spus Pleșa.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.